Resecentrumgruppen-koncernen vill upplysa dig om att på denna plattform godtas användning av cookies.

En cookie är en liten textfil som läggs på din dator av en plattform när du besöker den. I filen lagras data som din webbläsare skickar till plattformen när du besöker webbplatsen i framtiden eller när du förflyttar dig mellan sidorna inom webbplatsen. Vissa cookies är nödvändiga för att du ska kunna använda plattformen som avsett, eftersom de håller reda på information som du redan har angett. Det kan gälla flygresor du har valt, eller att du har loggat in. Andra cookies samlar in data om hur du använder webben eller gör bokningar, och dessa sammanställs för analys av hur plattformen används eller för att kunna visa dig olika annonser utifrån sådant du verkar vara intresserad av.

Cookieinställningar måste göras enskilt för varje webbläsare (Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox eller Safari). Du kan vanligen hantera cookies på flera olika sätt, däribland aktivera eller inaktivera cookies helt, ta bort vissa cookies som redan är sparade i webbläsaren, blockera vissa plattformar helt från att spara cookies på din dator eller blockera cookies från tredje part (att cookies sparas på din dator av en annan plattform än den du besöker).

Använd länkarna nedan om du vill ha mer information om hantering av cookies i de vanligaste webbläsarna:

Microsoft Edge: https://privacy.microsoft.com/sv-se/windows-10-microsoft-edge-and-privacy

Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647

Firefox: https://support.mozilla.org/t5/Cookies-and-cache/Till%C3%A5t-eller-blockera-kakor/ta-p/9322

Safari: https://support.apple.com/sv-se/HT201265

Vi ger dig också ett alternativ där du enkelt kan hantera eller ta bort cookies från ett och samma ställe. Använd den här länken: http://www.youronlinechoices.com/se/.

Just vår plattform använder för närvarande olika sorters cookies:

•Tekniska cookies som är absolut nödvändiga för plattformens drift.

•Funktionella cookies som är absolut nödvändiga för att tillhandahålla de tjänster som plattformens användare efterfrågar.

•Analyscookies som ger oss möjlighet att se hur användare rör sig på plattformen och att registrera vilket innehåll användare tittar på och är intresserade av. Detta hjälper oss att förbättra den tjänst vi erbjuder genom att vi kan se till att våra användare finner den information de söker.

•Sociala cookies som behövs för sociala medier (Facebook, Google och Twitter) så att interagerandet med sociala widgetar på plattformen kan hanteras.

•Associerade cookies som samlar in information om besök på andra webbplatser som vi har samarbetsavtal med. Dessa riktar sig till annonseringsnätverk som använder dem för att visa dig anpassade annonser på andra plattformar.

•Beteende- och annonseringscookies som samlar in information om vad du föredrar och väljer på plattformen. Dessa riktar sig till annonseringsnätverk som använder dem för att visa dig anpassade annonser på andra plattformar.

Om du vill ha mer information, eller lämna dina synpunkter på användningen av cookies på vår plattform, kan du kontakta oss via email (online@rcg.se) eller hitta de svar du söker i vår helpdesk sida http://help.rcg.se.