Säkert att handla med kreditkort över nätet?


Hög säkerhet är av största intresse för vår www.rcg.se. Därför använder vi oss av en så kallad SSL-kryptering av all data vid betalning, inklusive kreditkortsnummer, för att ingen obehörig ska kunna läsa dina personliga uppgifter. Att betala med ditt kredit- eller betalkort på www.rcg.se är lika säkert som att använda kortet i en butik. Det är vi och banken som tar risken; aldrig du som konsument.


Vi använder oss bland annat av DIBS:


"DIBS är navet i en affärskritisk process och är ett omfattande program som syftar till att öka datasäkerheten hos samtliga parter som lagrar, hanterar eller överför kortdata och kundernas andra finansiella information. Säkerhet, trygghet och enkelhet är därför avgörande nyckelord för en verksamhet som hanterar betalningar. DIBS har kontinuerligt varit PCI (Payment Card Industry) certifierad av VISA/MasterCard sedan 2005 och erhöll senast sitt PCI DSS-certifikat i maj 2011.


I sin betallösning satsar DIBS bland annat på 3D-Secure. 3D-Secure teknologin är utvecklat av VISA och Mastercard och syftar till att identifiera kortinnehavaren vid köp online. Identifieringsprocessen är likvärdig den som används vid bankomatuttag och bygger på en personlig kod vid köpet.


DIBS egenutvecklade system Defender är ett kraftfullt redskap för att minska risken för bedrägerier. Genom ett nätverk av samverkande variabler scannas betalningar innan köpet godkänns. Analysen byggs upp av ett regelverk som anpassas exakt efter kundens behov. För mer information var god följ länken till DIBS hemsida.